Dieta alcalina

In dieta alcalina este ideal sa mananci intr-un procent de 75% produse alcalinizante si 25% produse acide.
Nu se pune accent atat pe cantitate cat pe balansul intre cele alcaline si cele acide.

Este foarte importanta apa de baut. Trebuie sa cautati o apa plata cu un PH cat mai mare. De pilda apa plata Dorna are un PH de 7.7, apa plata Vittel 7.8 iar apa de izvor "Calipso" sustine un PH de 8.0 dar nu prezinta un buletin de analiza al apei.
Exista si aparate de filtrare/marire a PH-ului apei.

Nu uitati insa ca este foarte important sa mergeti si la sala si sa faceti exercitii fizice, insa nu excesiv, pentru ca generati atunci prea mult acid.
O mare parte din acizii din corp se elimina prin transpiratie, de asta este recomandat sa va imbracati un pic mai gros in timpul exercitiilor ca sa transpirati mai mult si preferabil in bumbac, care absoarbe foarte usor transpiratia. Va recomand pentru asta sa va luati tricouri albe neinscriptionate care le puteti spala la temperaturi mari.


Video:

Video:


Video:

Mancaruri alcaline:

Legume

Alge marine
Ardei
Broccoli
Castravete
Ceapă
Chlorella
Ciuperci
Conopidă
Dovlecel
Flori comestibile
Grau
Gulie
Lucernă
Mazare
Morcov
Muraturi
Mustar verde
Orz
Ridichi
Salată verde
Sparanghel
Spirulină
Ţelină
Usturoi
Vânătă
Varza Varză de Bruxelles

Fructe

Ananas
Ardei iute
Avocado
Banana
Cireşe
Fructe tropicale
Grapefruit
Lamaie
Mandarină
Măr
Nectarina
Pepene
Pepene verde
Pere
Piersica
Portocală
Struguri de vita de vie
Toate fructele de padure

Proteine

Brinza
Castane
Iaurt
Migdale
Nuci
Ouă
Piept de pui
Seminte de dovleac
Seminţe de floarea-soarelui
Susan
Tofu (fermentat)
Zer

Altele

Apa alcalina antioxidanta
Apa Minerala
Ceai de bambus
Ceai din plante
Ceai Ginseng
Ceai păpădie
Ceai Verde
Culturile probiotice
Kombucha
Lapte nepasteurizat
Lecitină
Otet de mere
Polen
Suc de fructe proaspete
Sucuri de legume
Sucuri verzi

Condimente

Chili
Curry
Ginger
Mare de sare
Mustar
Scorţişoară
Toate plantele aromatice

Mancaruri acide: