Tarta cu branza si ceapa

Reteta este pentru 10 portii

Pentru aluat:
250 g faina integrala obisnuita
un varf de cutit cu care
100 g margarina(este de preferat sa fie din ulei de floarea soarelui sau ulei de masline)
2-3 linguri cu apa rece


Pentru umplutura
1 lingura ulei de masline
2 cepe mari, taiate foarte marut
3 oua batute
150 ml lapte cu continut redus de grasimi
250 g branza Cedar cu continut redus de grasimi, rasa
sare si piper negru proaspat macinat

Faina, sarea, margarina se pun intr-un castron si se amesteca pana ce compozitia seamana cu niste firimituri fine. Se adauga apa cat sa rezulte un aluat moale. Se infasoara in hartie pergament si se da la rece 15-20 minute.

Se prepara umplutura in acest timp. Cepele se calesc 5 minute. Se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale, laptele si branza rasa.

Se intinde aluatul si se face cu el o forma de tarta cu diametrul de 20 cm. Se amesteca bine cu ceapa. Se da la cuporul preincalzit si se la sa 35-40 minute - pana ce umplutura s-a intarit si a capatat o culoarea brun -aurie.